“Nykter, drogfri och singel” på Facebook


fb-grupp-alkohol

Jag heter Ingela, som nykter alkoholist har jag länge känt att det är svårt att umgås med människor som dricker alkohol och jag har en önskan om att träffa vänner/och eventuellt en partner som har liknande erfarenheter och värderingar.

Jag går inte på krogen och jag undviker även privata fester där jag vet att det kommer att drickas, detta gör jag INTE för att jag blir sugen på att dricka utan för att människor ofta beter sig otroligt korkat efter några drinkar/öl.

Eftersom jag vuxit upp i en dysfunktionell familj där pappa var alkoholist och med allt en sådan upopväxt innebär, så har jag egentligen bara obehag av att umgås med onyktra/fulla personer.

En tanke om att starta en dejtingsida för oss som känner likadant´, har länge legat och närt. Jag tog steget och startade sidan “Nykter, drogfri och singel” för ca ett halvår sen. Vi har i nuläget ca 250 medlemmar och vi hoppas på att fler vill komma in i vår “gemenskap”. Om inte kärleken dyker upp, så kan man i alla fall lära känna många nya vänner i samma situation.

Jag fick draghjälp av Jonny Karlsson som är författare/poet. Han skriver väldigt öppet om sitt liv som “aktiv” alkoholist och även om hur det är att vara barn i en alkoholistfamilj. Jonny hjälpte mig att marknadsföra sidan.

Som sagt, alla som har haft en beroendeproblematik gällande alkohol/droger är välkomna till vår sida. Vi vill helst inte att man är “nynykter” när man ska börja dejta utan det sägs att man ska ha “byxorm´na på” i ett år när man blivit drogfri. Detta kan jag absolut hålla med om, eftersom det finns så mycket man själv måste ta itu med när verkligheten kommit ikapp.

Välkommen i vår gemenskap!
Ingela Hansson

“Nykter, drogfri och singel”

.

Vi arbetar med förebyggande och motiverande droginformation, som får ungdomarna att självständigt välja bort drogerna.

I över tjugo år har vi hållit drogföreläsningar till mer än 700 000 personer på skolor över hela Sverige.

Vi når fram till ungdomarna och får resultat!

Stöd oss! Då kan vi hjälpa fler barn och ungdomar!