Knarkhandel pågår överallt!


bild på droger, kokain, Droginformation.nu

Under en veckas tid har GP kartlagt försäljningen av narkotika i Göteborg.

Knarkhandeln pågår helt öppet – kväll efter kväll – över hela Göteborg.

I centrala stan på shoppinggatorna, på torgen i Hjällbo och Västra Frölunda, utanför matbutiker i Biskopsgården, vid idrottsplatser, lekplatser och vid kyrkor, i den underjordiska spårvagnshållplatsen i Hammarkullen. Detta händer dag efter dag. Timme efter timme – året runt.

EU-medborgarna spenderar minst 230 miljarder kronor på olaglig narkotika varje år.

Det gör att knarkhandeln är en av de mest lönsamma verksamheterna för den organiserade brottsligheten i Europa.

Runt om i Sverige och inte minst i Göteborg ser vi konsekvenserna av den grova organiserade brottsligheten – allt grövre och våldsamma gänguppgörelser som drabbar civila.

För att nämna några allvarliga incidenter som göteborgarna blivit vittnen till: masskjutningar på Vår Krog & Bar, bilbomben som dödade den fyraåriga flickan Luna i Torslanda och senast den åttaårige pojken Yuusuf som dog efter att någon kastat in en handgranat genom fönstret till den lägenhet där han låg och sov.

Motiven bakom många gängrelaterade våldsattentat kan handla om hämnd och konflikter, men det är ofta narkotikahandeln inblandat.

Det finns starka kopplingar mellan narkotikahandeln – den stora inkomstkällan – och den organiserade brottsligheten.

Att narkotika och organiserad brottslighet hör ihop är uppenbart och odiskutabelt.

Ditt stöd behövs och räddar liv!

Unga behöver droginformation och kunskap som stärker deras självkänsla så de kan stå emot grupptrycket och nyfikenheten.

Droginformation.nu arbetar med förebyggande och motiverande droginformation, som får barn och ungdomar att välja bort drogerna.

I nästan tjugofem år har vi gett drogföreläsningar till mer än 740 000 personer på skolor över hela Sverige i 200 kommuner – våra förebyggande drogföreläsningar.

Vi når fram till ungdomarna och får resultat!

Droginformation.nu - ge ditt stöd för mer förebyggande droginformation till barnen
Precis som Barncancerfonden, Röda korset, Greenpeace och Amnesty har vi 90-konto (plusgiro) och övervakas av Svensk Insamlingskontroll.

Läs artikeln i GP hur de granskar knarkhandeln i Göteborg.